МУП Републике Српске наставља успјешну сарадњу са Амбасадом САД-а у БиХ

iciДиректор полиције Републике Српске Дарко Ћулум данас је у Бањалуци одржао састанак са шефом Канцеларије Амбасаде САД у БиХ Едом Галагером (Ed Gallagher), директором INL програма Лијамом Офланаганом (Liam O’Flanagan) и директором ICITAP програма у БиХ Чарлсом Бенетом(Charles Bennett). На састанку је било ријечи о досадашњој сарадњи, као и о активностима које су планиране у наредном периоду.

Саговорници су такође разговарали о реорганизацији МУП-а Републике Српске, са посебним освртом на трансформацију центара јавне безбједности у полицијске управе, затим о подмлађивању кадрова МУП-а, као и о обуци „Употреба силе“ која ће бити спроведена за припаднике полицијских агенција у БиХ.

Након састанка са директором Ћулумом, делегација Амбасаде САД-а у БиХ посјетила је  Управу за полицијску обуку, гдје се састала са начелником УПО Милом Шикманом. Они су заједно обишли просторије са опремом која је у претходном периоду набављена у сарадњи са ICITAP-ом.

МУП Републике Српске већ дужи низ година остварује успјешну сарадњу са ICITAP-ом, која се одвијала кроз различите заједне пројекте, а који су првенствено имали за циљ унапређење рада МУП-а.