Одржана Полицијада 2017

DSC_0043Протеклог викенда, у Бања Луци су одржани дводневни спортски сусрети радника Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Полицијада 2017“ на којима је учествовало више од 500 радника МУП-а.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, који је отворио сусрете, истакао је да је овогодишња „Полицијада“ најмасовнија до сада, којом се у МУП-у показује спортски дух.

„Циљ нам је да се наши полицајци упознају, друже и надмећу у спортским активностима. Има још довољно младости и младих полицајаца који могу показати завидне резултате“, рекао је министар Лукач.

Он је додао да ове године „Полицијада“, која је организована поводом 4. априла – Дана полиције и 25 година МУП-а Српске, траје два дана да би се све планиране спортске активности завршиле на најбољи начин.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић рекла је да ову манифестацију годинама заједно организују синдикат и МУП због процјене да су спортски сусрети радника МУП-а од вишеструког значаја.

„Ове године обиљежава се и 25 година од постојања МУП-а и Полиције Српске и ова манифестација траје дуже и далеко је масовнија него досадашње“, навела је Јондићева.

На „Полицијади“ се такмичило 19 екипа у седам спортских дисциплина.