Полазници Високих студија безбједности и одбране Републике Србије у посјети МУП-у Републике Српске

VSBМинистар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум,  26.04.2017. године  у Aдминистративном центру Владе Републике Српске, примили су делегацију Шесте класе полазника Високих студија безбједности и одбране Републике Србије.

Министар Лукач је истакао да је МУП отворен за сваки вид сарадње, размјене искустава, стручних усавршавања и истраживања, а на састанку, било је ријечи о безбједносним изазовима са којима се сусреће  Република Српска, али и БиХ, те промјенама које су начињене у организацији Министарства, посебно у области образовања припадника МУП-а.

Полазници су имали прилику да се упознају и са образовним капацитетима Управе за полицијску обуку, упознају просторије наведене управе, а посебно су се упознали са системом образовања и обуке полицијских службеника, као и о трансформацији Високе школе унутрашњих послова у Факултет безбједносних наука. Овом приликом домаћини су били начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман и декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић.