Управи за полицијско образовање донирана опрема за ласерско гађање

FETSШеф Међународног програма помоћи криминалистичкој истрази Министарства правде САД (ИЦИТАП) за БиХ Чарлс Бенет уручио је данас у Бањалуци директору Полиције Републике Српске Гојку Васићу опрему за унапређење обуке полицијских службеника, чија је вриједност 17.000 долара.

Бенет је истакао да је ријеч о рачунарским системима, захваљујући којим ће бити унапријеђена обука у гађању.  „Имамо веома добру сарадњу са представницима МУП-а Републике Српске, коју ћемо наставити и у наредном пероду“, рекао је Бенет.  Директор Васић је нагласио да ће се системом за ласерско гађање омогућити успјешнија и квалитенија настава за полицијске службенике.

„Овај систем ће нам, осим знатних уштеда, омогућити да боље усмеримо људе за одређене, осјетљиве операције и утврдимо им психолошке профиле“, рекао је Васић и оцијенио да је Полиција Републике Српске у односу на друге полицијске агенције у БиХ боље опремљена. Он је захвалио ИЦИТАП-у за донирану опрему.

Начелник Управе за полицијско образовање Републике Српке Миле Шикман каже да ће се рачунарским системима омогућити обука полицијских службеника у свим центрима јавне безбједности у Српској. „Ово је један од најмодернијих система, који је за нас веома значајан. У наредном периоду ћемо за управљање овим системом оспособити одређен број инструктора“, рекао је Шикман.