Посјета Предсједника Републике Српске Управи за полицијску обуку

P1Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, заједно са министром унутрашњих послова, Драганом Лукачем и ректором Универзитета у Бањој Луци, Миланом Матаругом, посјетио је  Факултет безбједносних наука и Управу за полицијску обуку гдје је одржао предавање на тему „Безбједносни ризици у Републици Српској и региону“. Препуну салу испунили су студенти Факултета безбједносних наука, кадети Полицијске академије и многобројни гости. Декан Факултета безбједносних наука поздравио је присутне и пожелио добродошлицу. Истакао је да се Република Српска суочава са бројним безбједносним изазовима који су пријетња њеној стабилностио те да је постојање Факултета безбједносних наука један од битних темеља сигурности Републике Српске.

p2У наставку предавања, присутнима се обратио предсједник који је говорио о безбједности наше земље и нагласио да је Република Српска потпуно безбједна, иако се многе организације труде да угрозе њену безбједност.

Осврнуо се на Дејтонски мировни споразум, на настанак Републике Српске и освртом на безбједност наше земље.

Позвао је студенте да се школују како би чували наш народ, земљу и јачали полицију и постали стуб безбједности Републике Српске.

Споменуо је подмлађивање полицијских снага, нагласио да је Влада издвојила средства за унапређење, проширење и оспособљавање просторија који ће служити Полицији Републике Српске у борби против безбједносних пријетњи, а највише тероризма са којим се, према његовим ријечима, тешко боре и јаче силе.

На крају свог предавања, предсједник је још једном нагласио да је Република Српска безбједна земља и да сви, а нарочито припадници Министарства унутрашњих послова и студенти, као будући припадници, морају очувати име, положај и народ Републике.

p3Присутни студенти и кадети су изразили задовољство и захвалност за данашње предавање убијеђени да управо они могу одговорити постављеном задатку и изазовима који пријете за угрозе безбједност Републике Српске.