Обука “Понављања знања“

obnova znanjaУ Управи за полицијску обуку, Јединица за полицијску обуку – Полицијска академија Бања Лука је дана 03.07.2017. године почела са реализацијом обуке “Понављања знања“ која је намијењена припадницима Министарства који нису обављали полицијске послове дуже од три године, а претходно су обављали полицијске послове, затим полицијским службеницима из других полицијских органа који се распоређују у Министарство, као и десертификованим полицајцима који су на основу правоснажне пресуде распоређени на радно мјесто полицијског службеника.

Циљ обуке је обновити претходно стечена и усвојити нова знања и вјештине која су неопходна за обављање послова и задатака полицијског службеника. Из наведеног проистичу и задаци обуке, као што су:

–          обнова стечених и усвојање нових знања из области полицијских послова,

–          упознавање са актуелним прописима који се односе на област унутрашњих послова,

–          подизање на виши ниво психофизичке способности полазника, вјештине и знања која су неопходна за извршавање задатака полицијског службеника.

Програмски садржаји обуке се реализују кроз следеће предмете: Послови полиције и правила понашања, Криминалистика, Полицијско наоружање, Контрола и регулисање саобраћаја, Специјално физичко образовање, Кривично и прекршајно право, Кривично процесно право, Људска права, Психологија и Информатика. Обука траје четири наставне седмице, односно 141 наставни час.