Промоција кадета VI класе Полицијске академије Бања Лука за припаднике САЈ

DSC_0040Данас је у Управи за полицијску обуку промовисана VI класа кадета за припаднике Специјалне антитерористичке јединице МУП РС која је у протеклих годину дана прошла полицијску обуку и стручно оспособљавање у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука.

Обука је реализована у складу са Наставним планом и програмом на Полицијској академији Бања Лука кроз три фазе, и то:

-прва фаза у Јединици за полицијску обуку-Полицијској академији, у периоду од 20.03. до 17.08.2017. године. Наставни садржаји који су се реализовали у овој фази су груписани у три блока-опште теме о раду полиције, вјештине полиције и стручни модули, кроз 734 наставна часа. У склопу прве фазе кадети су имали и теренску обуку на Мањачи. Обуку је започело 37 кадета, а са успјехом завршило 33 кадета који су стекли услов за упућивање у другу фазу обуке;

-друга фаза обуке, стручно оспособљавање-приправнички рад, реализована је у Полицијској управи Бања Лука, у периоду од 11.09.2017. године до 02.03.2018. године. Ову фазу обуке су са успјехом завршили свих 33 кадета и оцјењени са позитивним оцјенама од стране полицајаца ментора и ментора координатора, те тиме стекли услов за наставак треће фазе обуке;

-трећа фаза-рефлексивна фаза обуке, реализована је од 07.03. до 14.03.2018. године у оквиру које је одржана интегрисана настава гдје су кадети имали могућност да покажу интегрисаност теоријског знања, усвојених вјештина и формираних ставова, те полагање стручног испита.

DSC_0019У оквиру полицијске обуке кадети су учествовали и у низу ваннаставних активности, као нпр.: добровољно даривање крви, реализација Дана отворених врата, Полицијада, посјета позоришту, обука у пливању, радионица за помоћ особама са инвалидитетом, учешће у полумаратону у Бања Луци, посјета дјеци са сметњама у развоју у рехабилитационом центру “Др Мирослав Зотовић“, пливање за Богојављенски крст…

На промоцији кадета VI класе присутнима су се обратили министар унутрашњих послова Републике Српске мр Драган Лукач и начелник Управе за полицијску обуку др Миле Шикман који су истакли да са поносом промовишемо нове припаднике министарства, а посебно нове чланове Специјалне антитерористичке јединице која има дугу историју и представља елитну јединицу која по својим карактеристикама и опремљености иде у корак са савременим полицијским структурама у свијету.

Да није било лако и једноставно завршити обуку и бити у редовима министарства унутрашњих послова РС знају наши свршени кадети, а бити најбољи међу њима је додатно и задовољство и обавеза да и даље постижу завидне резултате, јер их сада чека специјалистичка обука у Специјалној антитерористичкој јединици.

DSC_0061Обуку у Јединици за полицијску обуку-Полицијској академији завршили су као најбољи у класи: Бубуљ Душан, Каран Петар и Ристић Сретен, а министар унутрашњих послова им је уручио похвале и награде за постигнуте резултате у учењу и владању, а Директор полиције Рјешења о распореду у службу.