Радни састанак представника Управе за полицијско образовање и Републичке управе цивилне заштите

Civilna_zastitaДана 16.08.2013. године у просторијама Републичке управе цивилне заштите у Источном Сарајеву одржан је радни састанак представника Управе за полицијско образовање и Републичке управе цивилне заштите. Испред Управе за полицијско образовање састанку су присуствовали начелник Управе др Миле Шикман, директор Високе школе унутрашњих послова др Горан Амиџић и инспектор за стручно усавршавање Александар Лазић. Испред Републичке управе цивилне заштите састанку су присуствовали директор Управе Милимир Додер, замјеник директора Драган Тупајић и помоћник директора Предраг Слијепчевић.

На састанку се разговарало о реализација семинара, курсева, обука, те других видова образовања за потребе Републичке управе цивилне заштите, научно-стручној и издавачкој дјелатности за потребе Републичке управе цивилне заштите, као и реализацији научно стручних конференција и округлих столова за потребе Републичке управе цивилне заштите. Након дискусије по наведеним темама закључено је да постоји потреба за реализацијом одређених обука, семинара и курсева, као и могућности за укључивање Републичке управе цивилне заштите у систем обуке, образовања и стручног усавршавања у Управи за полицијско образовање. У том смислу изражена је спремност да се за потребе Републичке управе цивилне заштите у просторијама Управе за полицијско образовање или на терену организују курсеви, сенимари или обуке у вези са ванредним ситуација (заштита и спасавање од пожара, поплава, непогоде усљед земљотреса, сњежних падавина и наноса  и сл.). Исто тако представници Републичке управе цивилне заштите су позвани да у наредном периоду за часопис Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом “Безбједност, полиција, грађани“ доставе одређени број научно-стручних радова из њихове области а који би били објављени у часопису како би се шира јавност могла упознати са овом проблематиком.

На крају договорено је да руководство Републичке управе цивилне заштите посјети Управу за полицијско образвовање у Бањој Луци.