Уручене дипломе учесницима Криминалистичко-форензичке клинике

KlinikaНа Високој школи унутрашњих послова у Бањoj Луци данас су уручене дипломе за девет студената полазника Криминалистичко-форензичке клинике, на којој су стекли практична знања из откривања и доказивања кривичних дјела.
Начелник Управе за полицијско образовање Министарства унутрашњих послова Републике Српске и руководилац клинике Доц. др Миле Шикман рекао је да су се студенти током тромјесечне едукације, између осталог, упознали са механоскопским вјештачењима, вјештачењем папиларних линија и радом лабораторије за полиграфска испитивања у Криминалистичко-техничком центру МУП-а, те да су упознати и о одређеним истражним радњама.
„Организовали смо рад са колегама из Јединице за форензику – Криминалистичко-техничког центра, Јединице за борбу против организованог криминалитета и корупције и Центра јавне безбједности Бања Лука“, рекао је Шикман, наводећи да су студенти своја теоријска знања могли примијенити у пракси, уз супервизију стручних људи.
Он је додао да, осим теоријског изучавања криминалистичких и форензичких дисциплина, на овој високошколској установи постоји мањак стицања практичних знања и ситуационог рада, због чега се овај облик едукације организује као додатна ваннаставна активност.
„Искуства студената превазишла су наша очекивања, а и колеге из праксе биле су крајње мотивисане да раде са нашим студентима“, рекао је Шикман.
Према његовим ријечима, ова клиника је рађена по узору на клинике са медицинских и правних факултета, а у плану је и њено повезивање са одговарајућим правним клиникама.