Учешће начелника Управе и директора Високе школе на научном скупу на Тари у Србији

TaraКриминалистичко-полицијска академија Београд и Фондација „Ханс Зајдел“, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије, организовали су међународни научни скуп, на темуСупротстављање организованом криминалу — правни оквир, међународни стандарди и процедуре, у периоду од 27. до 29. маја 2013. године, на Тари у хотелу „Оморика“.

Овакав вид научног окупљања организован је од стране КПА Београд и Фондација „Ханс Зајдел“ по четврти пут, уз присуство домаћих и иностраних еминентних стручњака из области правне, криминалистичке, безбједносне и полицијске теорије и праксе (Републике Србије, БиХ, Републике Српске, Русије, Немачке, Македоније).

Прије званичног отварања научног скупа, са ријечима добродошлице и искреног задовољства због одржавања четвртог научног скупа са међународним учешћем на Тари присутним гостима обратили су се проф. др Горан Милошевић, декан Криминалистичко-полицијске академије и господин Луц Кобер, руководилац пројекта Фондације „Ханс Зајдел“ за Србију и Црну Гору.

Скуп је отворио господин Владимир Божовић, државни секретар МУП Републике Србије. Господин Божовић је истакао значај оваквих научних окупљања и размјене мишљења, теоријских и практичних знања, те се захвалио Фондацији „Ханс Зајдел“ што подржава Криминалистичко-полицијску академију у организацији научно-стручних скупова са међународним учешћем, већ четврту годину заредом.

Након отварања скупа услиједила су излагања уводних, па осталих реферата, те богате дискусије. У току тродневног рада изложени су бројни научни и стручни радови, а за научни скуп пријавило се преко деведесет аутора/коаутора са око шездесет радова.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске на научном скупу  учествовали су начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман и директор Високе школе унутрашњих послова мр Горан Амиџић.