Радници и кадети УПО на обиљежавању Дана Републике

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Око петсто полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске дана 09.01.2019. године је учествовало у свечаном дефилеу који је одржан поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

У свечаном дефилеу су учествовали и кадети 20. класе Полицијске академије, која броји 323 кадета и то је најбројнија класа од оснивања Полицијске академије, што је јасан показатељ и опредјељење Министарства унутрашњих послова РС за подмлађивањем кадра.

Значајно је истаћи да су кадети 20. класе Полицијске академије чинили ешалон СРПСКЕ ВОЈСКЕ који симболизује улазак српске војске 1918. године у Бањалуку и ослобађање Града Бања Лука.

DSC_0249

Кадети су  носили традиционалну униформу СРПСКОГ ОФИЦИРА и СРПСКОГ ВОЈНИКА коју чине шињел, панталоне и цокуле, а у рукама су носили пуковске заставе СРПСКЕ ВОЈСКЕ из 1911. године са копљима и лентама.

Шести, седми, осми, девети и десети подешалон припадника МУП-а Републике Српске чинили су кадети 20. класе Полицијске академије, на чијем челу су се налазили полицијски службеници Управе за полицијску обуку – Јединице за стручну обуку и Јединице за полицијску обуку

– Командант шестог подешалона био је Веселко Вучић, виши инспектор, а кадети су носили пушку ТАУРУС СМТ9 КАЛИБАР 9 мм;

– Командант седмог подешалона полицијски службеник био је Младен Вуковић, самостални инспектор, а кадети су носили пушку ТАУРУС СМТ9 КАЛИБАР 9 мм

– Командант осмог подешалона била је полицијски службеник Ана Панић, млађи инспектор, а кадети су носили АУТОМАТСКУ ПУШКУ М21 КАЛИБАР 5,56 мм;

– Командант деветог подешалона био је полицијски службеник Милан Балаћ, виши инспектор, а кадети су носили АУТОМАТСКУ ПУШКУ М92 КАЛИБАР 7,62 мм;

– Командант десетог подешалона био је полицијски службеник, Ненад Стевандић, млађи инспектор, а кадети су носили АУТОМАТСКУ ПУШКУ М92 КАЛИБАР 7,62 мм.

Кадети полицијске академије који су у свечаном дефилеу носили су редовну униформу кадета полицијске академије.

Координатори свих активности везаних за увјежбавање и све неопходне припреме кадета били су: начелник Одјељења за специјалистичку обуку Александар Лазић, Драган Ђурановић, начелник Одјељења за стручно усавршавање и Зоран Јовановић, начелник Одјељења за полицијску обуку.

DSC_0249 DSC_0271 DSC_0285 DSC_0367DSC_0371

DSC_0375[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]