Студенти Високе школе учествовали на првој студентској радној акцији “Тјентиште 2013“

1sutjeskaСтуденти Високе школе унутрашњих послова, заједно са студентима оба јавна Универзитета у Републици Српској, учествовали су у првој студентској радној акцији коју је организовала Унија студената Рeпублике Српске у националном парку Тјентиште. На радној акцији учествовало је око 100 студената, од којих су били најбројнији студенти Високе школе унутрашњих послова, тачније 11 студената Високе школе унутрашњих послова.

Студенти Високе школе унутрашњих послова су припали чети „Сутјеска 1“, којом је комндовао наш студент Бранко Петровић. Наши студенти су дали велики допринос у самој реализацији циљева који су били предвиђени овом радном акцијом, истима је припао један од најтежих задатака, крчење и пробијање до амфитеатра који је био под земљом и коровом преко двије деценије, те су исти успјешно реализовали, као и остали задаци који су припали овој чети. Наши студенти су се такође истакли не само по раду него и по великој дисциплини и одговорности, као и самој организованости.

Наш студент Бранко Петровић проглашен је „Ударником“ ове радне акције.

Након повратка у Бања Луку, студенте је лично примио начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман, који је изразио задовољство за спроведене активности, залагања студената, те упутио честитке студентима. Такође је навео да ће Висока школа унутрашњих послова наставити подржавати сличне активности.