Дан отворених врата Управе за полицијску обуку

Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је у оквиру манифестације „Дан отворених врата“ угостила око 250 дјеце предшколског и школског узраста. На њима прилагођен начин, упознати су са обуком  полицијских службеника, са средствима које полиција користи у свакодневном раду, али и са основним правилима за безбједно учешће у саобраћају, која су приказана на импровизованом полигону са постављеном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом.

1B

Малишанима су припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а РС, презентовали показну вјежбу са службеним псима, који су на прикривеним мјестима проналазили скривену дрогу и експлозив.

Начелник Управе за полицијску обуку, Миле Шикман, је у свом излагању подсјетио да припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске континуирано унапријеђују и развијају односе између полиције и заједнице, те осим чувања јавног реда и мира, штите личну и имовинску безбједност грађана.

Начелник Шикман је нагласио да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске једна од институција која ужива највише повјерења грађана, додајући да је посебан циљ заштита најмлађих суграђана, те да је данас између осталог младима скренула пажња и на опасности са којима се могу сусрести у коришћењу интернета и друштвених мрежа али и других девијантних понашања.

1A