Промовисан нови број часописа “Безбједност – Полиција – Грађани“

Дана 30.12.2019. године у просторијама Управе за полицијску обуку одржана је промоција најновијег броја часописа Министарства унутрашњих послова Републике Српске “Безбједност – Полиција – Грађани“.

Промоцији су присуствовали чланови уређивачког одбора, затим аутори чланака у часопису, запослени у Управи за полицијску обуку, професори са Факултета безбједносних наука у Бањој Луци, кадети Полицијске академије Бања Лука и студенти Факултета.

цасопиПромоцију је отворио начелник Управе др Миле Шикман, те је у својству главног и одговорног уредника часописа представио континуитет часописа, захтјеве који се пред ауторе постављају у циљу публиковања, начин рецензирања, те будуће планове које уређивачки одбор има када је у питању статус часописа у научној и стручној публицистици.

О самом садржају радова, присутни аутори и коаутори су дали одређени осврт, указујући на значај и актуелност теме коју су обрађивали, те наводећи дијелове садржаја како би заинтересовали потенцијалне читаоце за сам часопис и радове објављене у њему.

Иначе, у овом броју су објављена четири прегледна рада, једно претходно саопштење, један кратки научни чланак, четири стручна рада, а заступљена је и рубрика Приказ.

Садржај часописа се може преузети: https://education.muprs.org/wp-content/uploads/2019/12/01-BEZBJEDNOST-2-20191.pdf.