Обавјештење за кандидате који су конкурисали за интегрисане академске студије Војно ваздухопловство (пилот хеликоптера)

Обавјештавају се кандидати који су конкурисали на јавни конкурс за школовање и обуку на Војној академији Министарства одбране Републике Србије, студијски програм: Интегрисане академске студије Војно ваздухопловство (конкурс објављен у “Гласу Српске“ дана 13.05.2020. године) да први дио селекције кандидата, коју реализује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, почиње дана 19.06.2020. године.

Први дио селекције кандидата укључује прелиминарну провјеру знања из математике и провјеру физичких способности кандидата на упис на Војну академију на основу тестова и таблица и резултата провјере физичких способности кандидата за упис на Војну академију.

Кандидати који приликом предаје документације нису предали потврду (доказ) да су способни да приступе првом дијелу селекције, дужни су да предају потврду приликом провјере физичких пособности.

Кандидати су дужни да се дана 19.06.2020. године у 10,00 часова јаве у Управу за полицијску обуку, Булевар војводе Живојина Мишића 10а у Бањој Луци и том приликом са собом требају понијети сљедеће:

–          личну карту,

–          чисте патике (кандидат се у њим не може кретати током дана),

–          тренерку или шортц,

–          мајицу кратких рукава,

–          пешкир,

–          дезинфекционо средство за дезинфекцију руку,

–          заштитну маску.

Кандидати су дужни да се током првог дијела селекције придржавају мјера инфективне заштите (коришћење заштитне маске, одржавање физичке раздвојености).

Након јављања, са кандидатима ће се одржати прелиминарна провјера знања из математике, а потом ће исти приступити провјери физичких способности у Центру за обуку у Залужанима.

Кандидатима није обезбјеђен превоз од Управе за полицијску обуку до Центра за обуку у Залужанима.

Списак кандидата који се позивају на први дио селекције се налази на сљедећем линку:Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa

Списак кандидата који не испуњавају услове конкурса се налази на сљедећем линку: Spisak kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa