Обавјештење за кандидате за упис у VIII класу полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице

Поступак селекције кандидата за упис у VIII класу полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице наставља се провјером психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама у периоду од 06.09.2020. године за кандидате који су прошли све провјере по конкурсу објављеном у листи „Глас Српске“ од 10.03.2020. године.

На провјеру психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама позивају се слиједећи кандидати:

РБ

ШИФРА

        1.

1-47/20

        2.

1-1/20

        3.

1-38/20

        4.

1-21/20

        5.

1-103/20

        6.

1-7/20

        7.

1-15/20

        8.

1-110/20

        9.

1-3/20

     10.

1-51/20

     11.

1-52/20

     12.

1-19/20

     13.

1-9/20

     14.

1-128/20

     15.

1-101/20

     16.

1-44/20

Наведени кандидати дужни су да се јаве у недељу 06.09.2020. године у 16,00 часова у стару базу Специјалне антитерористичке јединице у Трну, улица Доситејева ББ (улаз из улице Николе Пашића) и са собом су обавезни понијети:

Списак неопходне одјеће, обуће и ствари

1.

Мајица дугих рукава (више мајица)

2.

Мајица кратких рукава (више мајица)

3.

Спортске тренерке – доњи дио

4.

Спортске патике – два (2) пара

5.

Чарапе и унутрашњи веш – више пари

6.

Дубоке ципеле (по могућности чизме) – два (2) пара

7.

Прибор за личну хигијену (четкица, паста за зубе, сапун и шампон)

8.

Овјерена здравствена књижица

9.

Лична карта или неки други документ са сликом (возачка дозвола, пасош…)

10.

Пешкири, довољан број

– Сва остала средства (храна, пиће и слично) биће привремено одузети.

НАПОМЕНА:

У току провјера биће привремено одузети хладно и ватрено оружје, минско-експлозивна и пиротехничка средства, средства којим се може изазвати пожар (упаљачи, шибице) и друга опасна средства, мобилни телефони и друга комуникацијска средства, рачунарска и друга електронска опрема, накит, сатови, новац, лијекови, било каква стимулативна средства и слично.

ВАЖНО !!!

У склопу овог обавјештења, налазе и препоруке ЈЗУ Завод за медицину рада и спорта РС које су обавезујуће за кандидате:

Поштовани кандидати,

У циљу спречавања ширења корона вируса (SARS-CoV-2), те сходно чињеници да се процес селекције  кандидата који су конкурисали за пријем кадета у XXII класу Полицијске академије Бања Лука обавља у условима пандемије, молимо Вас да се упознате са правилима понашања током селекције, и другим условима који могу бити од важности за наставак процеса селекције.

Приликом приступања просторијама и особљу које учествује у процесу селекције неопходно је да се придржавате следећих мјера:

– одржавање социјалне дистанце (удаљеност од других особа у размаку од 2m),

– ношење респираторних маски,

– ношење заштитних рукавица.

Уколико сте у периоду од 14 дана прије датума планираног за Ваш љекарски преглед, а који обухвата и психолошко тестирање:

– имали, или на дан доласка на процес селекције имате повишену тјелесну температуру (изнад 37,2⁰C)

– имали или на дан доласка на процес селекције имате  друге респираторне симптоме (кашаљ, присуство краткоће даха, бол у грудима, болови у мишићима/осјећај малаксалости, дијареја)

– допутовали из неке од земаља у којима постоје потврђени случајеви болести COVID-19

– имали блиски контакт са особама која је класификована као вјероватан или потврђен случај COVID-19

– имате издато рјешење надлежног органа о мјерама самоизолације/кућне изолације, којем период здравственог надзора неће истећи прије термина када је предвиђено Ваше приступање процесу селекције

– дијелите домаћинство са особама које су у самоизолацији/кућној изолацији.

У случају да до дана предвиђеног за приступање процесу селекције имате само један од потврдних одговора на горе наведена питања, молимо Вас да о истом обавјестите ЈЗУ Завод за медицине рада и спорта РС, путем е-маил адресе: med.rada@medicinaradaisporta.net, уз обавезно предочавање адекватног доказа наведених тврдњи од стране надлежних органа (инспекцијских органа, надлежних љекара, служби, здравствених установа) са захтјевом за одгоду термина.

Уколико сте имали или имате потврђену инфекцију COVID-19, молимо вас да се са документацијом обратите Заводу за медицину рада и спорта путем е-маил адресе: med.rada@medicinaradaisporta.net, прије термина предвиђеног за Ваш љекарски преглед, на основу чега ће се, у складу са достављеном документацијом, разматрати дефинисани термин, или одгода термина.

ЈЗУ Завод за медицине рада и спорта РС ће по утврђивању адекватности захтјева за одгоду термина, а све на основу медицинских разлога за одгађање истог, обавјестити наручиоца услуга, Министарство унутрашњих послова РС, Управу за полицијску обуку, о потреби одгађања термина и дефинисати неопходну документацију и сигуран период за поновно провођење процеса селекције.

Све изјаве у вези са здравственим статусом, на дан приступања процесу селекције, дају се под пуном кривичном и материјалном одговорношћу, и подложне су провјерама код надлежних органа.

Све активности проводе се са циљем осигурања сигурности процеса селекције, спечавања ширења корона вируса, и заштите здравља свих учесника.

У случају непоштовања наведених препорука од стране ЈЗУ Завода за медицине рада и спорта РС, кандидати неће моћи приступити поступку селекције.

Централна комисијa