КУРС „ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“

Дана 19.04.2021 године у просторијама Управе за полицијску обуку почела је реализација основног курса „ ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“. Курс се изводи за потребе Управе за организовани и тешки криминалитет. Курсу је приступило 10 полазника, а полазници су изабрани из реда полицијских службеника запослених  у полицијским Управама МУП-а РС.

Курс је отворио инспектор за специјалистичку обуку Чедомир Раца који је уједно и координатор курса. Отварању курса присуствовао је замјеник Начелника за полицијску обуку Драги Милошевић и Начелник Јединице за посебне послове у Управи за организовани и тешки криминалитет Синиша Јанковић. Полазницима су пожељели добродошлицу, те указали на значај курса, тежину и одговорност обављања послова за које је курс предвиђен.

Циљ курса је оспособљавање полицијских службеника за ефикасно и безбједно обављање полицијских послова из надлежности Управе за организовани и тешки криминалитет

Курс ће се реализовати у трајању од десет радних дана кроз теоретски и практични дио наставе, а на крају курса полазници који задовоље поставњене критеријуме добиће увјерења о завршеном основном курсу „ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“.