Нове снаге МУП-а РС

3У Полицијској управи Бањалука данас су промовисани кадети XXII класе Полицијске академије и VIII класе за потребе Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су успјешно завршили своје школовање и 4. маја ове године започели приправнички стаж у овој управи.

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић поздравио је младе колеге, пожеливши им да часно и успјешно извршавају своје послове и задатке, штитећи грађане и Републику Српску.

Он је подсјетио да је ова генерација упркос пандемији вируса корона и специфичним карантинским условима у којима су прошли обуку, успјешно завршила школовање.

„Приправнички стаж у полицијским управама Министарства унутрашњих послова Републике Српске започело је 348 кадета, од чега 324 мушкараца и 24 жене, од којих су 22 кадета успјешно завршила обуку на Полицијској академији за Специјалну антитерористичку јединицу“, рекао је директор Кострешевић.

2Начелник Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске Миле Шикман нагласио је да полицијска обука има три фазе.

„Прва фаза се реализује у Полицијској академији гдје су имали више од 700 наставних часова. Сада су у другој фази која се односи на шестомјесечни приправнички стаж, а након тога ће радити на полагању стручног испита“, објаснио је  начелник Шикман.

https://www.youtube.com/watch?v=uIXoA6PAx5g