Кадети Полицијске академије учествују у хуманитарним акцијама заједно са грађанима

1dКадети XXII класе Полицијске академије Бања Лука који приправнички рад обављају у Полицијској управи Добој су, поред редовних послова и задатака којим се оспособљавају за будући полицијски рад, посебно ангажовани у хуманитарном раду.

Наиме, њих неколико, заједно са другим полицијским службеницима ове полицијске управе, удружени са групом хуманитарно настројених грађана, већ извјесно вријеме учествују у хуманитарним активностима.

Тако си прије неколико дана прикупили одређену новчану помоћ, те одређене ствари и свакодневне потрепштине, те их поклонили породици Вуловић у Теслићу. Прије тога су чланови овог неформалног удружења учествовали у хуманитарној акцији прикупљања помоћи породици Маливојевић код Теслића, којом приликом су такође кадети Полицијске академије, иако су тада још били на обуци, учествовали у овој акцији.

Ово је свакако показатељ да је полицијски посао превасходно хуман посао, те да грађанима треба помоћи у свакој прилици, док, са друге стране, развија односе грађана и полиције. Драго нам је што су кадети Полицијске академије то препознали веома рано и што већ сада, градећи професионалну каријеру, настоје да помогну свима којима је помоћ потребна.