Полицијска обука захтијева и несвакидашња одрицања

djuДа полицијска обука кадета на Полицијској академији тражи бројна одрицања, али да се са јасним циљем та одрицања могу пребродити, илустративан је примјер кадета XXII класе Слободана Ђурђића, тренутно приправника у Полицијској станици Бијељина I.

Током боравка и школовања на Полицијској академији, он је постао родитељ – породила му се супруга и родила дјевојчицу. То је за њега била најрадоснија вијест, поготово што је отац постао први пут.

Међутим, због пандемије вируса корона и карантинских услова боравка кадета током обуке, није могао да напушта интернат, те није могао да посјети супругу и види дијете. За њега су то били веома радосни, емотивни, али и тешки дани. Тих првих дана кћеркиног живота, вријеме је проводио гледајући се са кћеркицом преко видео позива.

Тек након седам дана класа је добила одобрење да иду кући те је тако и он видио коначно своју кћеркицу и супругу. Провео је викенд кући, те се поново вратио редовним обавезама на Академији наредна два мјесеца, након чега је окончао полицијску обуку, те засновао радни однос као приправник.

Како је сам навео, било му је жао што завршава дружење са колегама са Академије, али се ипак, више од других свакако радовао повратку кући и томе што ће моћи више времена да проводи са породицом. Иако каже да је за њега вријеме проведено на обуци било лијепо и интересантно, ипак наводи и да му је било тешко и за вријеме трудноће супруге, а поготово за вријеме порођаја и рођења му кћерке. Међутим, знајући свој циљ и знајући зашто га жели остварити, управо му је то био мотив да преброди та одрицања.