Почетак курса „Вршење увиђаја саобраћајних незгода“

У организацији Управе полиције – Јединица полиције за безбједност саобраћаја и  Управе за полицијску обуку – Јединица за стручну обуку, Одјељење за специјалистичку обуку, 13.09.2021. године, у просторијама УПО, почела је реализација курса „Вршење увиђаја саобраћајних незгода“.

Курсу, у трајању од 22 радна дана, је приступило 30 полазника из полицијских управа Бања Лука, Градишка, Мркоњић Град, Источно Сарајево, Добој, Приједор, Требиње, Фоча и Бијељина. Полазници курса су полицијски службеници распоређени на послове и задатке саобраћајне полиције и вођа сектора у полицијским станицама опште надлежности.

Циљ курса је оспособљавање полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске за вршење увиђаја саобраћајних незгода и поступање у случају кривичне и прекршајне делинквенције у области саобраћаја.

Курс су уводним обраћањем отворили начелник Јединице полиције за безбједност саобраћаја Горан Амиџић, начелник Одјељења са специјалистичку обуку Александар Лазић, координатор курса испред Управе полиције, главни инспектор Синиша Модић и координатор курса испред Управе за полицијску обуку, инспектор за специјалистичку обуку Ана Панић.