Донација ОСЦЕ-а Управи за полицијску обуку

Управа за полицијску обуку и Мисија ОСЦЕ у БиХ одавно имају одличну сарадњу у реализацији планираних активности. Та сарадња се одвија кроз организавање и реализацију обука како за полицијске службенике Министарства које организује ОСЦЕ, тако и кроз информисање и едукацију кадета Полицијске академије о одређеним темама за које ОСЦЕ ангажује релевантне предаваче како би будућим полицијским службеницима приближили садржаје који ће им бити релевантни у будућем раду. Тако су ангажовани предавачи ОСЦЕ-а кадетима у претходном периоду одржали предавање о високотехнолошком криминалитету, о односу медија и полиције, о злочинима из мржње, о родној равноправности у полицији…

Један од видова сарадње свакако је и помоћ и подршка коју ОСЦЕ пружа Полицијској академији. Тако нам је дана 10.02.2022. године ОСЦЕ донирао одређену информатичку опрему која ће се користити у реализацији полицијске обуке за кадете.

Том приликом, начелник Управе др Миле Шикман се захвалио представнику ОСЦЕ-а Саши Бојанићу који је уручио донирану опрему, те изразио очекивање да ће се и у наредном периоду наставити и унаприједити сарадња између ОСЦЕ и Управе, односно Министарства у цјелини.