Промоција часописа “Безбједност-Полиција-Грађани“

У Управи за полицијску обуку, 16. 2. 2022. година промовисана су два посљедња броја часописа „Безбједност-полиција-грађани” – 1/21 и 2/21. Часопис је гласило Министарства унутрашњих послова Републике Српске које у континуитету излази већ 17 година и припада трећој категорији научних публикација при Министарству за научно-технолошки развој Републике Српске.

Оба промовисана броја часописа садрже по четири научна и четири стручна рада, а такође је у оба часописа заступљен и по један преглед објављених публикација.

bПриликом промоције, главни и одговорни уредник часописа проф. др Миле Шикман је указао на оснивање и континуитет часописа те истакао најзначајније сегменте у научном и стручном публиковању радова кроз часопис. Посебно је истакао значај публиковања радова који су од интереса и за саме полицијске послове из надлежности Министарства, усљед чега је примијетно да Министарство од самог оснивања часописа даје пуну подршку у публиковању. Такође, уредник часописа је истакао и одређене изазове са којим је примијетно да се суочава приликом издавања часописа.

На промоцији се обратио и члан Редакционог одбора часописа и главни и одговорни уредник Журнала за безбједност и криминалистику проф. др Предраг Ћеранић који је истакао значај што Министарство има један овакав часопис који представља спој и науке и праксе, те који је значајан за рад полицијских службеника, али и Министарства у цјелини. Такође, професор Ћеранић је истакао и сарадњу у издавању часописа Министарства и часописа Факултета безбједносних наука Журнал за безбједност и криминалистику.

Проф. др Душко Вејновић, као дугогодишњи члан Редакционог одбора, истакао је значај подизања кредибилитета и аутора, а поготово радова који се публикују кроз часопис, како би се на тај начин афирмисала и цитатна индексираност што је релевантно за позиционирање часописа у националним, а поготово у међународним оквирима.

На крају промоције, главни и одговорни уредник захвалио је свим ауторима и рецензентима, позвао их да и даље унапређују часопис и најавио нови број који излази у априлу, поводом Дана полиције.