Почетак селекције кандидата за упис у VI класу СЈП

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Обавјештавају се кандидати који су конкурисали за кадете VI класе полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука за припаднике САЈ (СЈП) по конкурсу објављеном у листу „Глас Српске“ од 11.08.2016. године да поступак селекције почиње 06.12.2016. године.

Кандидати су дужни да првог дана у 07,00 часова приступе у ЈЗУ Завод за медицину рада и спорта Републике Срспске у Бања Луци, Улица Здраве Корде број 4 (зграда Поликлинике) и да се пријаве раднику Полицијске академије, који ће их чекати испред зграде.

На љекарски преглед кандидати су дужни са собом понијети:

– личну карту

– здравствени картон преузет од доктора породичне медицине

– медицинску документацију о лијечењу коју посједују (ако је посједују).

Трошкови љекарског прегледа у висини од 160,40 КМ кандидати уплаћују у Заводу за медицину рада и спорта Републике Срспске.

Трошкове љекарског прегледа чине:

– претходни преглед за припаднике САЈ – 115,00 КМ, са ПДВ 134,55 КМ

– Harward step test – 5,00 КМ, са ПДВ 5,85 КМ

– RTG преглед у износу од 20,00 КМ.

Ујутру, на дан љекарског прегледа, кандидати не треба да доручкују, нити да пију слатке напитке.

Кандидати ће сва остала упутства добити од радника Полицијске академије.

Кандидати који задовоље критеријуме љекарског прегледа другог дана у 06,30 часова јављају се у круг Полицијске академије у Бања Луци, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А, ради наставка поступка селекције. Том приликом, са собом требају понијети купаће гаће (не шортс), капу за пливање, пешкир, папуче, тренерску и патике за салу.

Кандидати који задовоље критерије љекарског прегледа, тест моторике, тест опште информисаности и интервју, накнадно ће бити позвани на други дио селекције који се односи на провјеру психомоторичких способности кандидата у екстремним ситуацијама.

Списак кандидата, по групама, за процес селекције се налази на следећем документу: grupe-za-selekciju-vi-klase-sjp.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]