Бојево гађање за кадете Полицијске академије

gadjanje-pa

Наставним планом и програмом основне полицијске обуке I нивоа Јединице за основну обуку – Полицијске академије, у склопу предмета Руковање полицијским оружјем са наставом гађања, предвиђено је извођење вјежби гађања и провјера оспособљености у гађању аутоматском пушком М-70, калибра 7,6 мм.

Дана 11.11.2013. године на полигону АТC Maњача изведене су вјежбе правилног руковања и бојевог гађања аутоматском пушком М-70 са кадетима XVII класе основне полицијске обуке I нивоа и IV класе основне полицијске обуке I нивоа за припаднике Специјалне јединице полиције. Након тога, приступило се провјери оспособљености у прецизном гађању лежећим ставом са удаљености од 100 метара у кружну мету 100х100 цм.

svinagadjanju

Циљ вјежби гађања је био увјежбати кадете у сигурном руковању и пражњењу АП М-70, заузимању ставова за гађање и прецизном гађању јединачном паљбом. На провјери оспособљености у прецизном гађању средња оцјена за класу је 4,3, што представља врло добар резултат. Вјежбом гађања и провјером оспособљености обухваћено је свих 29 кадета.

Гађање је реализовано по хладном и кишовитом времну и уз поштовање безбједносних правила приликом руковања ватреним оружјем.