ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У УПРАВИ ЗА ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

DSC_0217Данас је у Управи за полицијску обуку одржан Дан отворених врата у склопу обиљежавања Аранђеловдана, крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за ученике ОШ ,,Милош Црњански“ из Бања Луке. Том приликом, кадети и радници Управе су малишанима представили многобројне активности којима се кадети обучавају током обуке на Полицијској академији, те су представили одређену опрему и средства која се користе у Полицији Републике Српске.
DSC_0224Ученици су имали прилику да се прво упознају са функционисањем опреме која се користи у обиљеженом патролном возилу Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Након тога ученици су посјетили кабинет наоружања Управе за полицијску обуку гдје им је презентовано наоружање као и методе и средства које се користе приликом ове врсте обуке на Полицијској академији.

DSC_0241У оквиру посјете Управи за полицијску обуку, малишани су посјетили и ситуациони стан гдје им је демонстрирана показна вјежба лишење слободе лица у затвореном простору коју су извели кадети 19. класе. Том приликом малишани су показали изузетно одушевљене и интересовање за презентовани садржај.
DSC_0242Ученицима је, такође, демонстриран начин извођења наставе у учионици као и предаја рапорта предметном наставнику однодно инспектору на почетку часа. Том приликом ученицима су кадети 19. класе објаснили поступак уписа на Полицијску академију као и сам начин извођења наставе.

DSC_0247На крају посјете, ученици су посјетили и музејску поставку Министарства унутрашњих послова Републике Српске гдје су им презентовани експонати Министарства унутрашњих послова као и настанак и развој полиције Републике Српске од 1992. године до данас чиме је завршена презентација садржаја за ученике наведене школе.

На крају, ученици и наставници ОШ ,,Милош Црњански“ су исказали изузетну захвалност за презентоване садржаје те око 11,30 часова напустили Управу за полицијску обуку чиме је и завршен Дан отворених врата