Дан отворених врата у Управи за полицијску обуку

DSC_0108Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је у оквиру манифестације „Дан отворених врата“ угостила 150 основаца и малишана из предшколских установа. Они су се овом приликом упознали са начином обуке полицијских службеника, са средствима за рад које полиција користи, научили основна правила кретања учесника у саобраћају и погледали показну вјежбу са службеним псима коју су за њих припремили припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман је подсјетио да припаднициDSC_0144 Министарства унутрашњих послова Републике Српске континуирано унапређују и развијају односе између полиције и заједнице, те осим чувања јавног реда и мира, штите личну и имовинску безбједност грађана. Том приликом нагласио да је МУП једна од институција која ужива највише повјерења грађана.

 „Циљ је да младима скренемо пажњу на опасности које их вребају у свакодневном животу, али и са интернета и друштвених мрежа, јер је ова популација најмасовнија у његовом кориштењу. Циљ је и да најмлађи прођу полигон безбједне вожње и кретања у саобраћају“, рекао је начелник Шикман.

DSC_0032Ове године у оквиру манифестације „Дан отворених врата“ Управу за полицијску обуку посјетили су малишани бањалучке предшколске установе „Наш вртић“ и „Montessori kindergarten, ученици основних школа „Иво Андрић“, „Борисав Станковић“  „Бранко Радичевић“, „Свети Саво“, „Јован Цвијић“, као и студенти Правног факултета из Бањалуке.