Дводневна обука полицијских службеника на тему “Поступање полиције на мјесту кривичног дјела“

Jovo_TrebinjeУ просторијама ЦЈБ Требиње, 16.07.2013. године  почела је дводневна обука за 24 полицијска службеника ЦЈБ Требиње, у вези поступања полиције на мјесту извршења кривичног дјела. Обуку су реализовали инструктори МУП-а Републике Српске.

Према ријечима начелника Управе за полицијско образовање Миле Шикмана, циљ ове обуке  је да  полицијски службеници продубе постојећа и стекну нова знања у вези са поступањем полицијских службеника на мјесту извршења кривичног дјела.

„С обзиром да  често полицијски службеници први долазе на мјесто извршења кривичног дјела циљ је унаприједити знања у погледу обиљежавања лица мјеста, указивања прве медицинске помоћи, обезбјеђењу трагова, задржавању лица до доласка екипе за вршење увиђаја рекао је начелник Шикман.

„Ово је нова иницијатива  у МУП-а Репбулике Српске да се дио обуке реализује  на терену. На овај начин остварују се два циља: један који се тиче ефикаснијег рада односно обучити што више полицијских службеника и други циљ рационализација трошкова“ нагласио је Шикман.