Кадет Полицијске академије Бања Лука први допливао до Часног крста у Бањој Луци

2Кадет XXI класе Полицијске академије Бања Лука Давид Комљеновић је први од 33 учесника допливао до Часног крста на Богојављенском пливању у Бањој Луци ове године. Заједно са њим пливало је још 7 кадета XXI класе, пет кадета VII класе за припаднике Специјалне јединице полиције, те инспектор за полицијску обуку Управе.

Кадети Полицијске академије Бања Лука већ седми пут учествују на Богојављеној литији и пливању за Часни крст у Бањој Луци. Ове године се за пливање пријавило преко тридесет кадета, од којих је за пливање у Бањој Луци жријебом изабрано 13 кадета. Неколико кадета је пливало за Часни крст и у Источном Сарајеву, Приједору, те у другим општинама и градовима у Републици Српској.1

Такође, међу пливачима у Бањој Луци су ове године били и бивши кадети Полицијске академије, иначе полицијски службеници Министарства, а такође су и у другим мјестима међу пливачима били бивши кадети, полицијски службеници Министарства, а у Градишци и у Билећи су први до крста допливали управо бивши кадети Полицијске академије Бања Лука.

4 53