Кадети Полицијске академије Бања Лука наставили школовање на Војној академији Београд

va1У складу са Протоколом потписаним између Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства одбране Републике Србије којим се регулише школовање у војнообразовним институцијама, ове школске године на Војну академију у Београд су упућени кадети XX класе Полицијске академије Бања Лука Зорана Кукрић и Јован Кошарац.

Наведени кадети су се од половине августа до краја септембра 2019. године оспособљавали за основна војничка знања и вјештине, како тактичка, тако и стручна, која је реализована у тренажним центрима Војске Србије. Основна војничка обука је трајала 42 дана, за које вријеме су се кадети прилагођавали и навикавали на живот и рад у војсци и у војним условима. Након основне војничке обуке, кадети почињу четворогодишње школовање на Војној академији у Београду.

vaИначе, наведени кадети нису први које је Министарство послало на школовање на Војну академију. Наиме, кадет XIX класе Полицијске академије Бања Лука Милован Гаврић се од академске 2018/2019. године налази на школовању на Војној академији, а такође су се претходних година на Војној академији оспособљавали бивши кадети Полицијске академије који су успјешно окончали школовање, те су данас полицијски службеници Министарства.