Кадети Полицијске академије Бања Лука пливали за Часни крст

2Поводом великог хришћанског празника Богојављења, дана 19.01.2019. године у Бањој Луци је испод Градског моста на Врбасу одржано пливање за Часни крст. Пливању је претходила Богојављенска литија улицама града Бања Луке. Као и до сада, пливала су 33 пливача од осамдесетак пријављених који су жријебом одређени за пливање.

Као и претходних година, и ове године су међу пливачима били кадети Полицијске академије Бања Лука. Чак 29 кадета XX класе Полицијске академије се пријавило за пливање, од којих је 13 кадета жријебом одређено за пливање: Ђорђе Страживук, Стефан Ћорић, Драган Милутиновић, Стефан Тубин, Игор Благојевић, Владимир Видовић, Ђорђе Божић, Огњен Костовић, Владан Лиздек, Синиша Срдић, Павле Ђурић, Стефан Голијанин и Стефан Свитлица. Заједно са кадетима, међу пливачима је био и Александар Миладиновић, инспектор за полицијску обуку на Полицијској академији у Бањој Луци.

3Треба напоменути да кадети Полицијске академије већ пету годину заредом узимају учешће у Богојављенској литији и пливању за Часни крст, а претпрошле године је кадет Полицијске академије Ђорђе Рађеновић чак и први допливао до крста.

Учешћем на наведеним манифестацијама, будући полицајци на овај начин настављају традицију непосредно учествујући у традиционалним активностима, али исто тако, на овај начин се афирмише и рад полиције у заједници и са заједницом, учешћем у заједничким активностима са грађанима. Наравно, треба навести и да се за ово пливање одлучују само најхрабрији, што је свакако карактеристика коју афирмишу управо наведени кадети као будући припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

2a