Кадети Полицијске академије Бања Лука пливали за Часни крст у Бањој Луци

DSC_0278Кадети XXIII класе Полицијске академије Бања Лука су и ове године, као и претходних година, узели учешће на Богојављенској литији и пливању за Часни крст који је одржан на Врбасу у Бањој Луци.

DSC_0240

За овогодишње пливање се у Бањој Луци пријавило 99 кандидата, међу којима је и 35 кадета, међутим, жријебом су извучена 33 пливача међу којима и 12 кадета: Никола Ћосић, Синиша Видаковић, Срђан Брковић, Жељко Бошковић, Бењамин Пејић, Петар Кнежевић, Стефан Марић, Александар Топаловић, Синиша Милошевић, Стефан Убипариповић, Милош Торомановић и Радиша Голубовић. Заједно са њима у пливању за Часни крст је учествовао и полицијски службеник Александар Миладиновић.

DSC_0405На овај начин кадети XXIII класе Полицијске академије Бања Лука су наставили са традицијом учешћа у Богојављенској литији и пливању за Часни крст. Иначе, кадети и полицијски службеници Управе већ десет година узимају учешће у овој манифестацији. Чак, примијетно је да кадети, након полицијске обуке, сада већ као полицијски службеници у градовима и општинама у којима обављају полицијски посао све више узимају учешће у пливању за Часни крст.

Учешћем на оваквим и сличним манифестацијама свакако да се афирмише рад полиције у заједници и са заједницом. Наравно, треба навести да се за ово пливање одлучују само најхрабрији, што је свакако карактеристика коју афирмишу управо кадети Полицијске академије као будући припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

а1аа