Кадети Полицијске академије Бања Лука пливали за Часни крст

аааааааПоводом великог хришћанског празника Богојављења, данас је у Бањој Луци испод Градског моста на Врбасу одржано пливање за Часни крст. Пливању је претходила Богојављенска литија улицама града Бања Луке. Ове године, за разлику од претходних година, учешће на овој традиционалној манифестацији нису могли да узму сви пријављени кандидати, већ су се жријебом извлачила 33 пливача, којим се симболизује број земаљских година Исуса Христоса.

Ове године су се за пливање пријавила 24 кадета Полицијске академије Бања Лука, међутим, жријебом је одлучено да ће их пливати осам, и то: Мишо Мајкић, Владо Теиновић, Максим Вујадиновић, Немања Бублић, Владо Кнежић, Јовица Рикић, Константин Вуруна и Давид Страживук. Поред наведених пливача који су учествовали у Богојављеној литији и пливању за часни крст испод Градског моста у Бањој Луци, кадети Иван Шакић, Вук Дошен и Срђан Mилосавац су данас пливали за Часни крст у Приједору, док је кадет Радиша Спасић пливао за Часни крст у Градишци.

1plivanjeУчешће у Богојављенској литији и пливању за Часни крст је постало традиција на Полицијској академији у Бањој Луци, с обзиром на то да су наши кадети претходне четири године узели учешће у овој манифестацији, а прошлогодишњи побједник је био управо Ђорђе Рађеновић, кадет XVIII класе Полицијске академије Бања Лука.

Учешћем на наведеним манифестацијама, будући полицајци на овај начин настављају традицију непосредно учествујући у традиционалним активностима, али исто тако, на овај начин се афирмише и рад полиције у заједници и са заједницом, учешћем у заједничким активностима са грађанима. Наравно, треба навести и да се за ово пливање одлучују само најхрабрији, што је свакако карактеристика коју афирмишу управо наведени кадети као будући припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.