Кадети Полицијске академије учествују на Фестивалу науке

И ове године, сада већ традиционално, кадети Полицијске академије учествују на Фестивалу науке. Овогодишњи Фестивал науке, под покровитељством Министарства научно-технолошког развоја, високог образовања и информационог друштва Републике Српске, а у организацији агенције “Минт“ из Бања Луке, одржава се дана 28. и 29.11.2019. године у Дому омладине, Делта Планету, Природно-математичком факултету и у тзв. “Каменој кући“ на Кастелу. Кадети своје активности, средства и методе представљају и демонстрирају у “Каменој кући“ на Кастелу.

Фестивал науке 1 Фестивал науке 3

Кадети XXI и VII класе Полицијске академије најмлађим посјетиоцима представљају дио опреме и средстава који се користе у раду Полиције Републике Српске, а који се користи и у обуци кадета, те демонстрирају дио метода које полиција користи у свакодневном раду. Дјеци, али и старијим посјетиоцима су свакако најинтересантније методе дактилоскопирање лица, изазивање и изузимање невидљивих трагова папиларних линија, те креирање фото-робота…

Иначе, на овогодишњем Фестивалу науке у Бањој Луци учествује преко двадесет излагача из Републике Српске, уз специјалне поставке Центра за промоцију науке из Београда.

Од почетка организовања Фестивала науке у Републици Српској, кадети Полицијске академије учествују на овој манифестацији посвећеној подизању свијести о значају и инкорпорираности науке у свакодневном животу.