Кадетима Полицијске академије Бања Лука демонстриран нинђуцу

sinobi2Дана 28.11.2017. године кадетима XIX класе Полицијске академије Бања Лука демонстрацију древне јапанске борилачке вјештине нинђуцу одржали су чланови Нинђуцу клуба “Шиноби“ Бања Лука.
Нинђуцу је древна јапанска борилачка вјештина без оружја, са оружјем, као и са пригодним средствима, те вјештина преживљавања и оријентације на непознатом терену. Дио наведених садржаја нинђуцуа, чланови Нинђуцу клуба “Шиноби“ Бања Лука су током двије двочасовне демонстрације представили заинтересованим кадетима XIX класе Полицијске академије Бања Лука.
sinobi3Ово није прва демонстрација нинђуцуа кадетима Полицијске академије, с обзиром на то да је и претходних година Нинђуцу клуб “Шиноби“ Бања Лука кадетима представљао ову древну јапанску борилачку вјештину.
Циљ демонстрирања нинђуцуа јесте афирмација значаја хетерогеног приступа у физичким и спортским активностима полицајаца, с једне стране, као и промоција источњачког (јапанског) система вриједности, чиме би се будући полицијски службеници подстакли на развијање физичких и духовних сегмената егзистенције која је свакако битна у полицијском послу.