Конференција „Moodle Moot“ (платформа за онлајн учење)

Дана 07.12. текуће године одржан је девети регионални (западнобалкански) и девети српски Moodle Moot скуп на Машинском факултету у Београду.

Скуп је окупио еминентне стручњаке из региона који су размијенили искуства у коришћењу и надоградњи ове платформе за онлајн учење. У уводном дијелу скупа присутне је поздравио проф. др Милош Бајчетић (Moodle мрежа Србије и професор на Медицинском факултету у Београду) и декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић. Такође, неки од излагача на конференцији су били и др Николче Шулевски (Moodle Macedonia) Кristijan Zimmer (Хрватска удруга за отворене суставе и Интернет – HrOpen), професор Виромир Ковановић (Центар за иновације у области у области учења и школа за едукације при Универзитету Јужне Аустралије, Аделајд) – видео линк, те многобројни излагачи из Србије и региона.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске користи MOODLE платформу за Систем е-учења од 2014. године. Управа за ИКТ је самостално инсталирала платформу на интранет мрежи Минисатрства и прилагодила је за употребу у Министарству, у складу са захтјевима Управе за полицијску обуку. Систем е-учења се користи за обуке свих запослених, са највећом примјеном у овој Управи. С тим у вези, на конференцији у дијелу „Пример добре праксе“, Ана Панић и Андреа Симовић су представиле платформу која је, како је наведено, прилагођена потребама нашег Министарства, са акцентом на тестирање полицијских службеника и обука кадета на Полицисјкој академији.