Конкурс за избор студената Криминалистичко-форензичке клинике ВШУП-а

HolmsУ љетњем семестру академске 2012/2013. године почиње са радом Криминалистичко-форензичка клиника Високе школе унутрашњих послова Бања Лука.

Криминалистичко-форензичка клиника је нови вид (додатне) едукације студената ВШУП-а из области криминалистичких и форензичких наука која би се реализовала кроз: практичну наставу, присуствовање одређеним оперативно-тактичким мјерама и радњама и истражним радњама на терену, симулацију стварних случајева из праксе, криминалистичку анализу стварних случајева (извршених кривичних дјела), учешће у одређеним криминалистичко-форензичким активностима, предавање… Нагласак у раду клинике је практично (непосредно) учешће студената у криминалистичко-форензичким мјерама, радњама и активности полиције.

Реализатори овог облика едукације би били практичари из МУП-а РС: афирмисани стручњаци из конкретних области, руководиоци одређених јединица, криминалистички инспектори, вјештаци разних струка, непосредни учесници у расвјетљавању конкретних кривичних дјела…

Водитељ клинике је Доц. др Миле Шикман.

Усљед наведеног, позивају се студенти ВШУП-а који су заинтересовани за овај додатни вид криминалистичко-форензичке едукације да се пријаве за учеснике клинике.

Сви заинтересовани студенти се требају пријавити стручном сараднику Александру Миладиновићу до понедељка, 04.03.2013. године.

Након пријаве, изабраће се учесници клинике, те заједнички договорити и планирати активности клинике.