КУРС „ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“

 

Дана 27.01.2020 године у просторијама Управе за полицијску обуку почела је реализација основног курса „ ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“. Курс се изводи за потребе Управе за борбу против тероризма и екстремизма. Курсу је приступило 17 полазника, а полазници су изабрани из реда полицијских службеника запослених  у полицијским Управама МУП-а РС.

Курс је отворио инспектор за специјалистичку обуку Чедомир Раца, који је уједно и координатор курса. Отварању курса присуствовао је и  Начелник Управе за борбу против тероризма и екстремизма Небјоша Тонковић који је одржао уводну ријеч и уводно предавање, начелник Одјељења за оперативну подршку Даријо Јањетовић и начелник Јединице за посебне послове у Управи за организовани и тешки криминалитет Синиша Јанковић. Полазницима су пожељели добродошлицу, те указали на значај курса, тежину и одговорност обављања послова за које је курс предвиђен.

Циљ овог курса је оспособљавање полицијских службеника за ефикасно и безбједно обављање полицијских послова из надлежности Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а РС.

Курс ће се реализовати у трајању од десет радних дана кроз теоретски и практични дио наставе, а на крају курса полазници који задовоље постављене критеријуме добиће увјерења о завршеном основном курсу „ТАЈНО ПРАЋЕЊЕ“.