Музејска поставка обогаћена новим експонатима

jovМузеј Полиције Републике Српске богатији је за око стотину експоната које је поклонио професор Факултета безбједносних наука, проф. др Драгомир Јовичић. Професор Јовичић је у ранијем периоду у Министарству унутрашњих послова Републике Српске обављао високе дужности, укључујући и функцију министра унутрашњих послова.

Начелник Управе, проф. др Миле Шикман, захвалио је професору Јовичићу чијом је донацијом стална музејска поставка коју чине око 750 експоната обогаћена новим експонатима. Начелник је истакао  да се у музеју сакупљају и чувају предмети из прошлог и садашњег рада полиције те је изразио задовољство јер ће нови експонати показати дио историје полицијске дјелатности и бити доступни широј јавности.

Међу донираним експонатима налазе се, између осталог, магнетофон „UHER“ за тајно снимање разговора и скидање стенограма важнијих сједница, средства извршења кривичних дјела, предајник уграђен у телефонску слушалицу, демагнетизер за брисање свих врста трака, релејни уређај, школске ручне бомбе, школска минско-експлозивна средства и многи други експонати који свједоче о историји полиције.