Обиљежен Дан безбједног интернета

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је пригодним предавањем обиљежило Међународни дан безбједног интернета и озваничило почетак реализације превентивно-едукативних активности усмјерених ка предупређивању и сузбијању негативности преко друштвених мрежа усмјерених ка дјеци.

У Основној школи “Иво Андрић“ у Бањој Луци полицијски службеник Управе Александар Миладиновић одржао је предавање о негативностима на друштвеним мрежама, те начинима предупређивања безбједносних инцидената усмјерених ка дјеци. Предавању је присуствовало двадесетак ученика ове школе, као и њихови професори, педагози и психолози. Предавање је одржано уз придржавање противпандемијских мјера.

На предавању је истакнут значај мјера превенције и самозаштите корисника друштвених мрежа, те начини алармирања релевантних субјеката у случају сумње у погледу безбједносних инцидената.

Циљ предавања је информисање и едукација дјеце као најрањивије популације за ове безбједносне инциденте о начинима испољавања, те начинима заштите и реаговања на негативности током њихове виртуелне егзистенције.

Наведеним предавањима је озваничен и почетак активности на превенцији негативности на друштвеним мрежама коју је у претходном периоду реализовала Управа за полицијску обуку заједно са полицијским службеницима полицијских управа и полицијских станица Министарства.