Одржан семинар “Оперативно-тактичке мјере и радње и истражне радње“ у ЦЈБ Приједор

ObukaPrijedorУ периоду од 15.01.2014. године до 17.01.2014. године у ЦЈБ Приједор је, од стране Управе за полицијско образовање, одржан семинар под називом “Оперативно-тактичке мјере и радње и истражне радње“.  

Полазници семинара су били замјеници командира полицијских станица ЦЈБ Приједор, инспектори криминалистичке полиције у СКП ЦЈБ Приједор, инспектори криминалистичке полиције у полицијским станицама, те униформисани полицијски службеници полицијских станица овог центра.

Циљ семинара је усавршавање полицијских службеника у законитом, правилном и ефикасном предузимању одређених оперативно-тактичких мјера и радњи и истражних радњи ради прикупљања информација, индиција, сазнања, трагова и доказа о кривичном дјелу и о извршиоцима кривичних дјела.

Овај семинар је први од више планираних семинара које ће Управа за полицијско образовање реализовати ове године у склопу новог концепта стручног усавршавања полицијских службеника МУП-а РС, као и први семинар који је реализован на подручју новооснованог ЦЈБ Приједор.

Семинар је отворио начелник Јединице за основну обуку – Полицијске академије Томислав Миросавић који је том приликом истакао да ће у текућој години Управа за полицијско образовање акценат на усавршавању полицијских службеника МУП-а РС ставити на семинаре и курсеве који ће се реализовати на терену, односно по Центрима јавне безбједности МУП-а РС. Начелник је посебно истакао значај и неопходност повратних информација са терена, односно управо од полицијских службеника који ће присуствовати наведеним облицима едукације у циљу додатног унапређења планираних курсева и семинара, те у циљу увођења курсева и семинара са новим садржајима.

Неопходно је нагласити да су полицијски службеници који су присуствовали семинару изразили спремност за овакве облике едукације, а посебно су апострофирали значај теме овог семинара, што се посебно огледало кроз њихово активно учешће у реализацији самог семинара.