Одржана радионица „Сензибилизација полицијских службеника у реаговању на безбједносне инциденте према дјеци на друштвеним мрежама“

Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализовало је 25. и 26.10.2018. године заједно са канцеларијом УНИЦЕФ-а у БиХ, другу по реду радионицу „Сензибилизација полицијских службеника у реаговању на безбједносне инциденте према дјеци на друштвеним мрежама“, која је реализована у оквиру треће фазе циклуса пројекта „Правда за свако дијете“.

Циљ радионице био је упознавање полицијских службеника са феноменологијом штетних појава на друштвеним мрежама у којима су жртве дјеца, те са модалитетима поступања са аспекта кривичног права.
Посебан акценат током радионице стављен је на специфичност предузимања истражних мјера и радњи приликом криминалистичке истраге кривичних дјела извршених посредством друштвених мрежа.
У склопу радионице промовисан је „Приручник за родитеље за превенцију негативности на друштвеним мрежама“ и књига „Безбједносни инциденти према дјеци на друштвеним мрежама – криминалистички аспект“, намјењена полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, који поступају у оваквим случајевима.
Радионица је одржана у Бањој Луци, а учесници у радионици су били полицијски службеници из Службе министра, Управе криминалистичке полиције, Управе за полицијску подршку, Управе за полицијску обуку, те полицијски службеници полицијских управа Бања Лука, Приједор, Градишка и Мркоњић Град.
Подсјећамо да је прва радионица у оквиру треће фазе циклуса организована у Бијељини, а до сада је 45 полицијских службеника учествовало у оваквом виду обуке.