Округли сто на тему “Заштита и спасавање у неким ванредним ситуацијама“

DSC_0007У просторијама Управе за полицијско образовање, дана 29.11.2013. године, одржан је округли сто на тему „Заштита и спасавање у неким ванредним ситуацијама са посебним тежиштем на мјесто и улогу полиције“.

Својим обраћањем, скуп је отворио начелник Управе за полицијско образовање, др Миле Шикман и том приликом истакao да ће на округлом столу бити представљени резултати научно-истраживачког пројекта који је реализовала Висока школа унутрашњих послова.

У уводном дијелу, присутнима се обратио и господин Милимир Додер, директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Господин Додер је  говорио о ванредним ситуацијама у општинама Републике Српске, са акцентом на елементарне непогоде, о постојећој законској регулативи, о поступањима у случају елементарних непогода и указао на неопходност вршења додатних едукација и обука на свим нивоима с циљем побољшања ефикасности. Такође, присутне је поздравио савјетник министра господин Слободан Шкорић и обратио им се са пар пригодних реченица.

DSC_0004Уводна разматрања о научно-истраживачком пројекту „Заштита и спасавање у неким ванредним ситуацијама са посебним тежиштем на мјесто и улогу полиције“ изложио је руководилац пројекта проф. др Душко Вејновић, након чега су услиједила излагања чланова научно-истраживачког тима, односно наставника и сарадника Високе школе унутрашњих послова.

Округлом столу су присуствовали представници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и представници организационих јединица Министарства унутрашњих послова.

Из исцрпних излагања и богате дискусије учесници округлог стола су извели закључке који су презентовани на крају скупа.