Почетак „Курса за противдиверзиону заштиту за полицијске службенике Управе за обезбјеђење личности и објеката“

Дана 23.04.2018. године у просторијама Управе за полицијску обуку, у организацији Одјељења за специјалистичку обуку, Јединица за стручну обуку, Управа за полицијску обуку и Управе за обезбјеђење личности и објеката, почела је реализација „Курсa за противдиверзиону заштиту за полицијске службенике Управе за обезбјеђење личности и објеката“. Реализација курса предвиђена је у периоду од 23.04. до 27.04.2018. године. Циљ курса је да се полазницима пружи могућност да стекну нова неопходна знања за поступање полицијских службеника из противдиверзионе заштите приликом прегледа објеката, лица и поступања у случају проналаска сумњивих предмета.

Усвајањем нових знања полазници курса ће бити оспособљени за стручно и професионално обављање свих послова и задатака у оквиру њихове надлежности.

Курс похађа 12 полицијских службеника Управе за обезбјеђење личности и објеката, којима тематске цјелине кроз теоријску и практичну наставу предочавају предавачи из Управе за обезбјеђење личности и објеката и Управе за полицијску подршку.

Курс је уводним обраћањем отворио начелник Одјељења за специјалистичку обуку Александар Лазић.