Посјета делегације Министарства унутрашњих послова Републике Србије

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум примио је данас делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Србије коју је предводио помоћник министра начелник Сектора за аналитику, телекомуникације и информационе технологије Слободан Недељковић.

       На састанку се разговарало о активностима два министарства која су у вези са реализацијом Споразума о сарадњи у области информационо комуникационих технологија, а који су потписали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић.
Током посјете МУП-у Републике Српске, делегација МУП-а Републике Србије упознала се са надлежностима и организацијом МУП-а Републике Српске и Управе за информационо-комуникационе технологије, као и са степеном развоја информационо-комуникационих система. Посебно се говорило о самосталном развоју информационих система МУП-а Републике Српске, безбједности информационо-комуникационих система, као и о борби против високотехнолошког криминала.
Такође, посјетили су и Управу полиције (Полицијску станицу за обраду прекршаја), Полицијску управу Бања Лука и Управу за полицијску обуку. У Управи за полицијску обуку делегацију МУП-а Републике Србије примио је начелник ове Управе господин др Миле Шикман. Том приликом делегација је обишла Музеј полиције Републике Српске, а затим библиотеку, лабораторију, школску полицијску станицу и кабинет информатике.