Посјета полазника школе “Млади и безбједност“ Управи

DSC_0393Дана 22.05.2017. године, у оквиру рада друге Школе “Млади и безбједност“ одржане у организацији Мисије ОСЦЕ у БиХ, око 30 студената права, социологије, политологије и безбједносних студија из БиХ посјетило је Управу за полицијску обуку.

Школа “Млади и безбједност“ је организована у сарадњи са Интерресорном радном групом Савјета министара БиХ за посматрање спровођења Безбједносне политике БиХ. Студенти су дошли са универзитета у Бањој Луци, Сарајеву, Мостару, Тузли, Зеници и Бихаћу, као и са Америчког универзитета у Сарајеву и Међународног универзитета Бурч. Ова Школа је пружила практични увид у рад институција надлежних за усвајање и провођење Безбједносне политике БиХ, међу којима је и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Током посјете Управи, инспектор за полицијску обуку Александар Миладиновић је посјетиоцима представио мјесто, улогу и активности Управе, посебно се базирајући на полицијску обуку кадета Полицијске академије.

DSC_0346У оквиру посјете, студентима су представљене просторије и опрема које кадети користе током полицијске обуке, а такође су студентима представљене неке од мјера и радњи за које се кадети оспособљавају током полицијске обуке. Међу наведеним мјерама је и криминалистичко-техничка обрада лица, дактилоскопирање лица, изазивање отисака папиларних линија, лишење слободе осумњиченог и друге методе.

Студенти су обишли и Музеј полиције Републике Српске, гдје су им приказани експонати који су се користили у полицијском послу, а који тренутно представљају збирку музеја.