Посјета представника Европског полицијског колеџа Управи за полицијско образовање

CEPOLУправу за полицијско образовање су дана 05.12.2013. године посјетили представници Европског полицијског колеџа (CEPOL) Martin Didier, службеник за спољне послове, GuidoFickenscher, дугорочни експерт ИПА пројекта 2010, као и службеници Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Министарства безбједности БиХ.

Током посјете, гостима је уприличен пријем код начелника Управе са сарадницима, а том приликом гости су упознати и са организацијом и надлежношћу ове Управе.

Након презентације гости су обишли Музејску поставку Министарства унутрашњих послова Рeпублике Српске, Библиотеку, Кабинет криминалистике, Криминалистичко – форензичку лабораторију, Школску полицијску станицу, Ситуациони стан, Просторију за саслушање малољетника и Амфитеатар Управе.

Господин Didierје истакао да је импресиониран радом и организацијом ове Управе, те нагласио да током сваке посјете овој Управи уочава напредак у раду. Такође, рекао је да подржава перспективе Високе школе унутрашњих послова које настоји да оствари у наредном периоду.