Посјета студената Криминалистичко-полицијске академије Београд и Факултета безбедности Скопље ВШУП-у

DSC_0326Дана 22, 23. и 24. 3. 2013. године делегације Криминалистичко-полицијске академије из Београда и Факултета безбједности Скопље биле су у посјети Високој школи унутрашњих послова.

Гости су дочекани у петак послијеподне, поздрављени од стране представника Високе школе унутрашњих послова, а након тога студенти Криминалистичко-полицијске академије Београд и Факултета безбједности Скопље су обишли просторије Управе за полицијско образовање. Овом приликом студенти су посјетили амфитеатар, криминалистичку лабораторију, кабинет криминалистике, библиотеку, ситуациони стан, као и музејску поставку ВШУП, и на тај начин се упознали с условима студирања на Високој школи унутрашњих послова.

Након заједничке вечере првог дана посјете, организовано је дружење студената.

У суботу, у периоду од 9.00 до 13.00 часова гости су имали прилику да уживају у љепотама нашег града.

У оквиру посјете за студенте Криминалистичко-полицијске академије из Београда и Факултета безбједности из Скопља организован је одлазак на Бањ брдо и обилазак града. Асистенти и студенти Високе школе унутрашњих послова су настојали госте упознати са што више знаменитости града на Врбасу. Прво одредиште заједничке шетње је било Бањ брдо, најпознатије градско излетиште. Након тога посјећен је Трг Републике Српске и административни центар Владе Републике Српске. Шетња је настављена улицом Kраља Петра I Карађорђевића према центру града. Ту су се могле видјети најзначаније институције и објекти друштвеног, културног и забавног карактера, као што су: Народна скупштина, Народно позориште, Храм Христа Спаситеља, Палата Републике Српске, Парк Бана Милосављевића, Административни центар Града Бања Лука, Парк Петра Кочића, Тврђава Кастел, Хотел Босна, Робна кућа Боска и друге. С успутним задржавањем ради фотографисања и детаљнијег разгледања, стигло се до Трга Крајине и Робне куће Боска, гдје су гости могли купити понеки сувенир или сјести и одморити се у неком од оближњих угоститељских локала. Обилазак се завршио вожњом у мини-бусу Управе за полицијско образовање улицама нашег града.

Након ручка и кратког предаха, у просторијама Управе организован је криминалистички квиз за студенте. Највише успјеха на квизу имали су студенти Високе школе унутрашњих послова.

Истог дана организована су и спортска такмичења. Наиме, студенти су се такмичили у одбојци, баскету, малом фудбалу и куглању. Спортске активности одржавале су се у Универзитетској спортској дворани и куглани Спортске дворане Борик. Екипе су пружиле изузетну игру и постигле завидне резултате.

У вечерњим часовима за госте је уприличена свечана вечера, на којој су додијељена признања најуспјешнијима на спортским такмичењима.

Посјета је завршена у недјељу ујутро око 11.00 часова.