Потписани уговори са полазницима XXII класе Полицијске академије и VIII класе за припаднике САЈ-а

DSC_0028Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је, у присуству највиших званичника Српске, озваничило у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке почетак обуке 22. класе Полицијске академије и Осме класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице, потписивањем уговора са 350 нових кадета.

Овом догађају присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић и други.

Предсједница Цвијановић се обратила кадетима и пожељела им успјех у школовању ида након школовања постану припадници МУП-а који ће штитити безбједност Српске и њених грађана, те уставни поредак.

DSC_0014„Ово је велики дан за Републику Српску која је важна за наше животе и безбједност. Наравно, то зависи од ефикасности МУП-а. Република Српска има озбиљну полицију, а јачајући је и стварајући претпоставке за бољи рад и школовање припадника МУП-а, јачамо и Српску. На овај Центар за обуку можемо бити поносни јер су услови школовања у њему на високом нивоу“, рекла је предсједница Цвијановић.

Премијер Вишковић је поручио кадетима да су већ постигли успјех тиме што је њих 350 одабрано од 1.700 кандидата.

„Желим вам да уђете у строј МУП-а и да никада не обрукате ову униформу. Изабрали сте частан посао“, поручио је премијер Вишковић.

Он је рекао да је очување безбједности грађана и Републике Српске важно и пожелио кадетима да се током школовања успјешно изборе и са свим актуелним изазовима као што су епидемија вируса корона, мигрантска криза и слично.

Министар Лукач је истакао да је у нове објекте за школовање и нове садржаје у Центру за обуку у Залужанима уложено око 4,5 милиона КМ, те да је њихова основна намјена образовање квалитетног кадра за Министарство.

„Желимо да направимо праве полицајце који ће се бринути за безбједност Српске и њених грађана“, нагласио је Лукач.

Министар је такође поручио да су од 1.700 кандидата изабрани најбољи.