ПРЕДАВАЊЕ О БЕЗБЈЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

IMG_20160512_141326У оквиру превентивне кампање под називом „Вежи се због оних које волиш“, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, у сарадњи са др Далибором Недићем из Завода за судску медицину РС, реализовала је предавање за кадете Полицијске академије.

Предавање о последицама некоришћења безбједносног појаса и утицају алкохола на младе возаче одржано је 12.05.2016. године у амфитеатру Управе за полицијско образовање са почетком у 14,00 часова.

Предавању је присуствовао и Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске који јеIMG_20160512_150513 истакао да је циљ кампање, у оквиру које је реализовано и ово предавање, повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској повећањем употребе сигурносних појасева код возача и путника у возилу као и дјечијих ауто сједишта.

Кадети су имали могућност да се упознају са последицама некоришћења безбједносног појаса и са утицајем алкохола на младе возаче. У оквиру предавања о алкохолизму кадети су имали прилику да употребљавају „пијане наочаре“ са којима се околина перципира под привидним утицајем алкохола од 0,8-1,5 промила.